第四届亚太幼儿教育国际研习会

The 4th Asia-Pacific Early Childhood Education International Seminar

 

 

童年是人生的起点,一个独立的生命来到这个世界,便开启了人生体验之旅,人生的初体验直接影响着“世界观”:这个世界是美好的、温暖的、值得信任的,还是……,由此也影响着人生方向的不同,成就不一样的人生!

亚太幼儿教育促进会每年举办幼儿教育研习会,邀请幼儿教育方面不同领域专业人士分享生命成长的规律与秘密,分享不同文化环境中幼儿教育的理论与方法,希望给关注幼儿教育的各界人士有所启发。


Childhood is the starting point of life. An independent life comes to this world, which opens up the journey of life experience. The first imprint of life experience directly influence the “worldview” of a child : This world is beautiful, warm, trustworthy, or… which also affects the difference in the direction of life, the success and achievement would be totally different!

The Asia-Pacific Childhood Education Association organizes early childhood educational seminars every year, invite professionals from different fields in early childhood education to share the laws and secrets of life growth, to share theories and methods of early childhood education in different cultural environments. We hope to inspire people from all walks of life who care about early childhood education and development.

 

   一.    研习会主题:唯一的童年,不一样的人生!

         Seminar theme:One childhood leads to varied life directions.


   二.   举办机构:

        Organization:

☆亚太幼儿教育促进会

Asia Pacific Childhood Education Association

☆深圳市蒙特梭利教育发展有限公司

Shenzhen Montessori Education Development Co. Ltd.


    三、支持单位:

         Support unit:

    ☆ 深圳长和大蕴儿童康复门诊部(深圳市南山区南山街道东滨路永新汇1号楼4层02、03单位)

     Shenzhen Changhe Dayun Children's Rehabilitation Clinic

☆ 雅睿教育咨询有限公司(上海市徐汇区中山南二路817号)

     Yarui Education Consulting Co., Ltd.(No.817, 2nd South Zhongshan Road, XuHui District, ShangHai)


四、面向对象:

            Target Audience:


            幼儿教育工作者,对幼儿教育有兴趣的一切人士。

            Early childhood educators, all those interested in early childhood education

 

五、人数限制:120人

        Number of people:120 people

 

六、举办日期:2019年11月23日(周六)

        Date of Seminar:November 23, 2019 (Saturday)

 

七、举办地点:深圳南山区香港城市大学产学研大楼2号演讲厅

               Seminar Venue: Lecture Hall, No. 2, Industry and Research Institute, Hong Kong City University, Nanshan District, Shenzhen.

 

八、演讲嘉宾介绍

         Speaker Introduction

Jackson Rothe

Jackson Rothe德国恩斯特 - 阿贝大学的学士学位,香港科技大学(HKUST)的工程企业管理硕士学位。对教育和沟通充满热情,曾担任香港科技大学Toastmaster俱乐部的副主席,并且是雄心勃勃的学生的积极导师。

Jackson Rothe holds a bachelor's degree from Ernst University, Abbey University, and a master's degree in engineering business management from the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST). Passionate about education and communication, served as vice chairman of the Hong Kong University of Science and Technology's Toastmaster Club and an active mentor for ambitious students.

杨秋仁(台湾)

亚太幼儿教育促进会副会长

台湾蒙特梭利儿童教育学会 执行顾问;

台湾全能人才发展协会 理事长;

Vice President, Asia Pacific Childhood Education Association

Executive Consultant, Montessori Children's Education Association, Taiwan;

Chairman of the Taiwan Omnipotent Talent Development Association;

孙淑真(台湾)

美国德州农工大学幼儿教育硕士;

美国蒙特梭利协会(AMS)0-12岁认证教师;

从事蒙特梭利教育及师资培训30年,荣获2015年AMS蒙特梭利教育贡献奖,曾任台湾蒙特梭利教育基金会讲师。

Master of Early Childhood Education, Texas A&M University;

American Montessori Association (AMS) certified teacher 0-12 years old;

Engaged in Montessori education and teacher training for 30 years, won the 2015 AMS Montessori Education Contribution Award, and served as a lecturer at the Montessori Education Foundation in Taiwan.

司徒年好(Rebecca Szeto) 

Rebecca 老师师承系统排列(Systemic Constellations)创办人、德国著名心理治疗大师伯特. 海灵格 (Bert Hellinger),并由他那直接训练及指导;另外,亦直接受训于美国身心语言程序学(NLP)协办人茱迪.迪罗丝(Judith Delozer)及茜华心灵学(Silva Mind Method)创办人佐斯. 茜华(Jose Silva) 。首位获得 Hellinger Sciencia® (海灵格科学院) 国际系统排列师资格 - 自2007起, 在中国各地处理及治疗超过数千多个家庭关系,连续五年于马来西亚指导提升女性自主工作坊 - 连续四年在中东地区教授企业、组织、家庭及人际关系系统排列 - 连续三年与社会福利服务机构合作,举办〈亲亲爸爸、亲亲妈妈〉公益工作坊,亦曾于香港大学及香港中文大学任教资讯系统课程。

Rebecca is the founder of Systemic Constellations, the famous German psychotherapist Bert Hellinger, who is directly trained and instructed by him. In addition, she is directly trained in American Body and Mind Language Program (NLP). Co-organizer Judith Delozer and the founder of Silva Mind Method, Jose Silva. First to be awarded the Hellinger Sciencia® International System Constellation Facilitator - Since 2007, he has handled and treated more than a thousand family relationships across China, and has been hosting women's independent workshops in Malaysia for five consecutive years - four consecutive years in the Middle East, she works with enterprises, organizations, families and interpersonal relationships. She has cooperated with social welfare service organizations for three consecutive years to hold the "Loving Dad, Loving Mothers" charity workshops. She also taught Information Systems at the University of Hong Kong and the Chinese University of Hong Kong. 

李沛玲

认证行为分析师/BCBA

麻省大学波士顿分校教育硕士,西南大学应用心理学硕士,国际认证行为分析师。曾任职于佛罗里达州一家特殊行为学校,为特殊儿童和青少年提供服务,其中包括:自闭症、多动症、强迫症、唐氏综合症、脑瘫,以育迟缓以及癫痫。在功能性行为评估(FBA),设计和执行个性化行为方案(IBPS)方面有丰富的经验。接受过语言行为里程碑评估与安置程序(VB-MAPP),基本语言和学习能力评估(ABLLS)的培训,并在这方面有着丰富经验。

Certified Behavioral Analyst / BCBA

Master of Education, University of Massachusetts Boston, Master of Applied Psychology, Southwest University, International Certified Behavioral Analyst Served in a special behavioral school in Florida for special children and adolescents, including: autism, ADHD, obsessive-compulsive disorder, Down's syndrome, cerebral palsy, retardation and epilepsy. Extensive experience in functional behavior assessment (FBA), design and implement individualized behavioral programs (IBPS). She has extensive experience in language behavior milestone assessment and placement procedures (VB-MAPP), basic language and learning ability assessment (ABLLS).

汤颖豪

汤先生毕业于加拿大维多利亚大学(主修环球政治及历史),之后于香港城市大学考取荣誉文学士 (主修房屋管理) , 更在 2010 年获得行政人員工商管理硕士 (EMBA)。他持有多个房地产专业资格, 包括:英国皇家特许测量师及主考官,英国特许房屋经理学会(亚太区分会)资深会员及主考官,国际设施管理协会专业会员,香港注册专业房屋经理。汤先生现担任华润置地集团项目总经理和香港理工大学客席讲师。

Mr. Tang graduated from Victoria University of Canada (major in global politics and history), then obtained a BA (Honours in Housing Management) from City University of Hong Kong and an Executive MBA (EMBA) in 2010. He holds a number of real estate professional qualifications, including: Royal Chartered Surveyor and Chief Examiner, Fellow and Examiner of the Chartered Institute of Housing Managers (Asia Pacific Division), Professional Member of the International Facilities Management Association, and Hong Kong Registered Professional Housing Manager. Mr. Tang is currently the General Manager of China Resources Land Group and a guest lecturer at the Hong Kong Polytechnic University.

莫克女士

莫女士拥有市场学及理学士(主修心理学)双学士学位、香港大学社会科学硕士(主修辅导学)学位,亦已获认知行为治疗临床培训证书,并修毕英国Mindfulness in School Project (MiSP) 的课程。她曾任职于香港理工大学及香港大学,从事培训及教学工作多年。她现在主要为港澳及内地的教育及商业机构提供有关心理学的专题培训,并为成人及儿童提供心理咨商服务。此外,莫女士亦积极参与深港两地的公益活动,幷于深港两地多家学校、小区与论坛进行讲座。莫女士现亦为亚太幼儿教育促进会顾问及香港大学与东华三院“心聆向导”服务计划的义务辅导员。

Ms Cherry Mok is a private practice counsellor and consultant of NGOs in HK. She has been working in the field of education for more than 10 years. Cherry has earned her bachelors and master's degrees in Psychology at UIU and Counseling at HKU respectively. After that, she received certificates of clinical practice in Cognitive-Behavioral Therapy and Teaching Mindfulness in Schools. She currently works as a tutor at HKU and provide counselling and training services to individuals and corporates. Apart from that, she is actively involved in volunteer works in Hong Kong and Shenzhen.


 

九、研习证书

Seminar Certificate

 

十、研习内容

Seminar content

时间(11.23)星期六

研习内容

演讲嘉宾

09:00-09:30

30分钟

与会者登记

09:30-09:55

15分钟

亚太幼儿教育促进会开幕词

司徒志文博士(香港)

亚太幼儿教育促进会会长

10分钟

主礼嘉宾致辞

杨建明教授(香港)

前香港城市大学副校长

10:00-10:40

40分钟

德国幼儿园的运作模式:通过塑造具有前瞻性的个性来培养孩子

Jackson Ruth(德国)

10:40-11:00

20分钟

拍集体合影&茶点小休

11:00-12:00

60分钟

蒙特梭利教育如何通过环境来影响孩子的发展?

孙淑真(台湾)

美国蒙特梭利协会(AMS)培训师

12:00-12:30

30分钟

如何通过环境改变孩子的行为

李沛玲

认证行为分析师/BCBA

12:30-14:30

2小时

午餐

14:30-15:00

30分钟

幼儿的行为--呈现家庭的动力

司徒年好(香港)

15:00-15:30

30分钟

智能校园

汤颖豪

华润置地

15:30-15:45

15分钟

茶点小休

15:45-16:30

45分钟

关系---亲职教育的基石

莫克(香港)

幼儿心理专家

16:30-17:30

60分钟

台湾0-3岁教育的经营与特色

杨秋仁(台湾)

17:30

5分钟

闭幕词

周春良

亚太幼儿教育促进会主席

 

*大会保留更改内容权利

 

Time (11.23) Saturday


Seminar Content

Speakers

9:00 - 9:30

30 minutes

Participant registration


9:30 - 9:55

15 minutes

Opening speech - Asia Pacific Childhood Education Association

Dr. Raymond Szeto (HK)

President

Asia Pacific Childhood Education Association


10 minutes

Officiating guest speech

Prof. Yang Jianming (HK)

China Education and Culture Education Exchange Foundation

10:00 - 10:40

40 minutes

The operation mode of German kindergartens: to cultivate children by shaping forward-looking personality

Jackson Ruth (Germany)

10:40 - 11:00

20 minutes

Group photo & Tea break


11:00 - 12:00

60 minutes

How does Montessori education influence the development of children through the environment?

Sun Shuzhen (Taiwan)

American Montessori Association (AMS) Trainer

12:00 - 12:30

30 minutes

How to change the child's behavior through the environment

Li Peiling

Certified Behavioral Analyst / BCBA

12:30 - 14:30

2 hours

lunch


14:30 - 15:00

30 minutes

Children often reveal the underlaying dynamic of the Family

Rebecca Szeto

International certified Family Constellations Facilitator and Trainer

15:00 - 15:30

30 minutes

Smart campus

Tang Yinghao

China Resources Land

15:30 - 15:45

15 minutes

Refreshment break


15:45 - 16:30

45 minutes


Cherry Mok (HK)

Child psychologist

16:30 - 17:30

60 minutes


Yang Qiuren (Taiwan)

17:30

5 minutes

Closing speech

Zhou Chunliang

Chairman 

Asia Pacific Childhood Education Association

 

*The conference reserves the right to change the content.

 

十一、报名方式:信息【参会者姓名+手机号】发至周老师微信13751180806

Registration method:Information [name of participant + mobile phone number] sent to teacher Zhou WeChat 13751180806

 

十二、参会费:500元/人1030前报名早鸟价300元或三人同报享早鸟价)

Participation fee:500 yuan / person (apply for the early bird price of 300 yuan before October 30 or three people with the early bird price)

 

附录:第一、二、三届会议花絮

Appendix:Highlights of the first, second and third International Seminars


第四届亚太幼儿教育国际研习会

全部评论()

本网站由阿里云提供云计算及安全服务 Powered by CloudDream